žijeme město JINAK!

Sedíte si na ulici, v ruce máte kávičku, hraje skvělá hudba na kterou lidi tančí pod vedením profesionálních tanečníků a děti si s nadšením vyrábějí hračky ze dřeva či si tvoří vlastní blok. Opodál hraje partička holek a kluků volejbal a všude voní čerstvé hamburgery ze stánku na konci ulice. Ulice je plná lidí a na silnici žádná auta. Prostě sobotní idyla. Nemožné? Ani náhodou! Tuhle sobotu bylo tohle všechno k vidění (a zažití) díky projektu Zažít město jinak!

Probíhá už od r. 2006 a ukazuje, co se stane s ulicí, když auta zmizí a místo nich se objeví stolky a židličky, pouliční hudebníci, stánky s různými hand made výrobky a výborným jídlem, nebo třeba tanečníci, lehátka a tak dále.

Od roku 2006 se toho událo opravdu hodně a tak se tahle akce rozšířila do celé Prahy na všemožná místa! Už tuhle akci nepořádá jen Auto*Mat, ale i lidé jednotliví a místní sdružení či organizace, prostě jsou to celé takové příjemné sousedské slavnosti.
Skvěle jsme si to dneska užily, prolezly jsme celý Žížkov, Vinohrady, Letnou, Nábřeží a Holešovice a bylo to prostě úžasný! Takováhle by Praha mohla být pořád. Příjemná atmosféra, počasí taky dobrý, spousty milých mladých i starých lidí a jídla a.. Však už jsem o tom psala, ale ono to nedá..
Nejlepší ale bude, když si to pro příště zažijete na vlastní kůži! A jestli jste letos byli, jistě nám dáte za pravdu.

Tak tedy žijme (jinak) a mějme se rádi, sousedé! Jo a jezděte radši tramvají, než autem, jo?
Zdraví
M&(T - ta byla bohužel mimo město.. tak jsem to musela zvládnout s jinou společností, ale samosebou tou nejvybranější a nejlepší!)












4 komentáře: